Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Veel mensen vragen: "Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?" nadat ze het in de pers of door vrienden hebben zien gebruiken. Dit dieet is de afgelopen tien jaar erg populair geworden. Wetenschappers hebben zelfs ontdekt dat dit koolhydraatarme, eiwitrijke dieet buitengewoon effectief is bij epilepsie, diabetes en gewichtsverlies (1, 2, 3). Toch is er meer onderzoek nodig om de effectiviteit en veiligheid op lange termijn te verifiëren (4, 5).

hoe gebruik ik een ketogeen dieet

De manier waarop mensen een ketogeen dieet gebruiken, verschilt van persoon tot persoon, maar de meeste mensen beginnen met koolhydraatarm voedsel zoals noten en zaden, en voegen dan geleidelijk koolhydraten van hogere kwaliteit toe, zoals volle granen en mager vlees keto dieet. Sommige mensen voegen ook fruit en groenten toe. Noten en zaden zijn een goede plek om te beginnen, aangezien deze koolhydraatarme voedingsmiddelen over het algemeen gezond zijn. Ze bevatten echter iets meer vet dan andere soorten koolhydraten, wat misschien niet gezond voor je is. Volkorengranen en mager vlees zijn een veel gezondere keuze dan junkfood, hoewel het verschil niet genoeg is om het eten ervan een goede zaak te maken.

Voordat u besluit om op een ketogeen dieet te gaan, is het een goed idee om uw arts te raadplegen. Hij of zij kan u vertellen of het oké voor u is om bepaalde soorten voedsel te eten terwijl u dit dieet volgt, aangezien sommige soorten voedsel ernstig ongezond kunnen zijn voor iemand die al een streng dieet volgt. U kunt online gaan om erachter te komen welke voedingsmiddelen u tijdens dit dieet moet vermijden. Het is ook een goed idee om te lezen hoe u een ketogeen dieet eet, zodat u alle voeding kunt krijgen die u nodig heeft zonder honger te lijden.

Klik door naar de website: https://hetketogeendieet.nl/