Hoe Kan Water Filters Werken?

Een waterfilter verwijdert verontreinigingen door het verminderen van de concentratie van de verontreinigingen in het water door middel van een fysieke of chemische methode, een mechanisch proces, of een biologische methode.

Deze methoden omvatten omgekeerde osmose, uv-licht, ion exchange, en sub-micron filtratie. In de proces -, water-wordt doorgegeven via een medium of een dunne film. De media bestaat uit diverse materialen zoals synthetisch of natuurlijk. Ook de media is afhankelijk van het type verontreinigingen worden verwijderd.

Water filters passeren water door middel van een serie van mechanische of fysische processen om verontreinigingen te verwijderen uit het. Een van de mechanische filtratie proces omvat ook het verwijderen van micro-organismen, die niet zijn opgelost in water. Deze types van micro-organismen zijn bacteriën, algen, protozoa, cysten en virussen. Aan de andere kant, fysieke filtratie omvat ook het verwijderen van sediment uit water, dat is niet oplosbaar in water. Sediment kan bestaan uit kleine deeltjes of grotere landen zoals sedimenten op de bodem van meren, vijvers en beken.

Een aantal filters maken gebruik van verschillende soorten van fysieke of mechanische filtratie. Een carbon block filter maakt gebruik van een laag van koolstof, waar het water langs. De laag vallen kleinere deeltjes in de filter en maakt het moeilijker voor de grotere passeren. Een ander filter, bekend als multimedia-block filter, filters veel grotere deeltjes dan een carbon block filter. Het combineert de twee.

Het derde type filter is de ion exchange-filter. Ion exchange maakt gebruik van elektrisch geleidende materialen te wijzigen dat de elektrische lading van de verontreinigingen in het water. Het membraan scheidt de positief geladen ionen met de negatief geladen ionen. Dit is effectief in het verwijderen van een aantal van de zwaardere metalen zoals lood, kwik en cadmium uit het water.

Nu dat je weet hoe het water filters werken, vraag je je waarschijnlijk af hoe ze kunnen worden gebruikt in woningen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Sommige van hen maken gebruik van elektriciteit voor het activeren van de actieve kool. Sommige chemische stoffen. U kunt ook willen controleren hele huis filters die gebruik maken van speciale bijlagen te hechten aan uw keuken kraan.

Er zijn ook andere vormen van ion exchange filters. Zij maken gebruik van een combinatie van actieve koolstof, koper ion exchange en natrium-ionen te filteren tik op. Echter, alle systemen hebben het voordeel van het vangen van meer en kleinere deeltjes dan een carbon filter. Dat maakt het beter is om te drinken. Dus, als u het drinken van kraanwater en u vermoedt dat er mogelijk bepaalde verontreinigingen die niet zichtbaar zijn met het blote oog, dient u overwegen om één van de water filters die werkt door de uitwisseling van calcium-ionen met natrium ionen.