Hoe toiletpapier te maken

toiletpapier

Hoe toiletpapier te maken

Toiletpapier is niets anders dan dun wit, transparant papier dat veel in toiletten wordt gebruikt om de bodem en de buitenkant van het toilet schoon te vegen. Het wordt vaak weggegooid als het niet meer nodig is. Het is echter nog steeds een noodzaak voor mensen om CleanProduct.nl toiletpapier te gebruiken, omdat het een aantal nuttige doelen dient. Ten eerste helpt toiletpapier het toilet schoon te houden door het spoor van stoelgang te verwijderen, dat anders slechte geurtjes zou kunnen veroorzaken. Ten tweede voorkomt toiletpapier de verspreiding van ziektekiemen en andere schadelijke bacteriën die aanwezig zijn op de toiletwanden, wat kan leiden tot verschillende ziekten zoals diarree, hepatitis, enz.

Daarnaast wordt toiletpapier ook gebruikt voor het ontsmetten van de omgeving in het toilet, vooral in de ruimtes bij de toiletpot en het toilet. Om toiletpapier op de juiste manier te gebruiken, moet het in gladde platte stroken worden gevouwen, niet in donzige. Meestal zijn de rollen toiletpapier gemaakt van 100 procent puur katoen. Het vezelgehalte varieert naargelang het type vezel dat wordt gebruikt en de zuiverheid ervan. Maagdelijke papierrollen zijn vrij duur in vergelijking met andere. Katoenvezel wordt als de beste beschouwd omdat het niet alleen gunstig is voor toiletpapier, maar ook als een natuurlijk ontsmettingsmiddel fungeert.

Katoenvezels kunnen een grote hoeveelheid water opnemen en zijn daardoor ideaal om de badkamervloer af te vegen en de douchewanden schoon te maken zonder het risico van schimmel of chloordioxide. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat bij gebruik van puur katoenpapier het risico op longkanker met bijna vijftig procent wordt verminderd. Bovendien wordt opgemerkt dat het chloordioxide dat aanwezig is in gewoon toiletpapier gemakkelijk verdampt in de stoom van heet water, maar de vezels gevormd uit nieuw papier absorberen dit chloordioxide niet.

Naast toiletpapier is er nog een ander product dat houtsnippers toiletpapier wordt genoemd. Deze rollen zijn gemaakt van houtsnippers, die worden verzameld bij bomen in Noord-Amerika. Het is verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen en kleuren. Over het algemeen zijn deze rollen goedkoper dan toiletpapier, dat is gemaakt van duurdere vezels. Het probleem bij het gebruik van houtsnippers is echter dat het niet lang genoeg duurt om ze te vervangen.

Er is ook een alternatief voor toiletpapier met houtsnippers. Dit alternatief is gemaakt van chemicaliënvrije virgin pulp. Chemisch-vrije virgin pulp wordt geproduceerd uit de uiteinden van houtstelen, die zijn gesneden, gedroogd en schoongemaakt. Er worden chemicaliën gebruikt om eventuele resten te verwijderen die bij het snijproces achterblijven. Hierna wordt er een fijn poeder van gemaakt, dat vervolgens gemakkelijk kan worden gebruikt om toiletpapier van te maken.

Tegenwoordig gebruiken fabrikanten van toiletpapier een breed scala aan bronnen om hun producten te produceren, waaronder katoen, bamboe, maïs, tarwe, soja, suikerriet en zelfs gerecyclede pulp. Deze vezels worden gecombineerd met verschillende andere ingrediënten, zoals bleekmiddelen, zetmeel, kleurstoffen, kleurstoffen, harsen en wassen, om het eindproduct te creëren. Bij het fabricageproces worden bleekmiddelen, zetmeel, kleurstoffen en conserveermiddelen aan de pure pulp toegevoegd, waardoor het geschikt is voor gebruik als toiletpapier. Na productie worden de rollen nog absorberend en kleveriger gemaakt door was of gom toe te voegen, waardoor ze extra kleverig worden. Om het absorptievermogen verder te vergroten, bedekken sommige fabrikanten ze met plastic folie.

Klik hier voor meer informatie: https://cleanproduct.nl/