Ik heb een arbeidsconflict – moet ik een bemiddelaar inhuren?

Ik heb een arbeidsconflict – moet ik een bemiddelaar inhuren?

Als je een conflict hebt op de werkvloer, maar geen zin hebt om naar de rechter te stappen of twijfelt over arbitrage of mediation, is het belangrijk dat je de tijd neemt om al je opties te verkennen voordat je een keuze maakt. Soms kan de beste beslissing worden genomen door met uw collega's samen te werken om tot een compromis te komen waarbij geen van beide partijen zich in een rechtszaak waagt. Dit soort onderhandeling mag alleen worden gestart tussen twee belanghebbende partijen die elk een professionele relatie willen behouden en willen voorkomen dat ze betrokken raken bij mogelijke juridische stappen. Als u een geschil heeft op de werkplek waar u momenteel bij betrokken bent, maar denkt dat u dit niet via de conventionele kanalen kunt oplossen, is het belangrijk om te begrijpen dat bemiddeling en arbitrage veel voordelen hebben. Naast het feit dat deelnemers aan een geschil productief kunnen blijven, kan het bemiddelings- en arbitrageproces zowel financiƫle als emotionele stress verlichten klik.

Ik heb een conflict op het werk

Als een geschil op de werkplek minnelijk is, kunnen de betrokken partijen ervoor kiezen om een neutraal persoon te ontmoeten om de oplossing verder te vergemakkelijken. Als de partijen niet in der minne kunnen komen, zal een bemiddelaar tussenbeide komen en helpen om een ontmoeting tussen de partijen te vergemakkelijken om de kwestie en mogelijke oplossingsrichtingen te bespreken. Afhankelijk van de aard van de kwestie kan eerst bemiddeling nodig zijn, of de partijen en de neutrale derde partij kunnen besluiten om elkaar onder vier ogen te ontmoeten als zij zich op hun gemak voelen. Ongeacht of een zaak naar mediation of arbitrage gaat, beide processen zijn ontworpen om een oplossing voor het conflict te bieden die voor alle betrokkenen het beste werkt.

Als u een conflict op de werkplek heeft waarvan u denkt dat u het niet via de conventionele kanalen kunt oplossen, overweeg dan om de diensten van een professionele bemiddelaar in te schakelen. Of u nu kiest voor mediation of arbitrage, het doel is om een manier te vinden om het ontstane probleem op te lossen. Of u nu besluit om alleen naar mediation te gaan, of als uw partijen overeenkomen om een neutrale externe mediator in te schakelen, onthoud dat het doel is om een constructieve manier te vinden om het geschil op te lossen zodat iedereen tevreden is. Op de lange termijn kan dit alleen maar goed zijn voor het bedrijfsleven.

Klik op de link: The Oak Tree Mediators