Italiaanse Pasta – Eetcultuur

Het basisingrediënt van Italiaanse pasta is meel (amandelmeel).

Andere veel voorkomende ingrediënten kunnen ook vleesproducten zijn, zoals salami, tonijn, spek of kip. Op andere momenten kan pasta worden gekookt met andere ingrediënten, waaronder boter, bouillon, tomatensaus of kaas. Sommige mensen vinden het heerlijk om een kom spaghetti te eten, anderen houden van verse lasagne-noedels.

Om een Italiaans pastarecept te bereiden, begint het kookproces met een pastadeeg. Dit kan worden gekocht bij een supermarkt of thuis worden gemaakt. Een eenvoudig Rigatoni-recept bestaat bijvoorbeeld uit een kopje bloem, drie eieren, twee eetlepels melk en een eetlepel zachte boter. Alle andere ingrediënten kunnen aan dit mengsel worden toegevoegd. Meng alle ingrediënten gewoon door elkaar tot er een beslag is gevormd en kook de pasta dan door deze ongeveer twee minuten in een grote sauspan op middelhoog vuur te koken.

Bij het koken van een Italiaans pastarecept is het belangrijk op te merken dat zelfgemaakte sauzen sterk variëren. De meeste mensen gebruiken graag een traditionele Italiaanse rode saus. Er zijn veel variaties, maar de klassieke rode saus bevat tomaten, olijfolie, oregano, knoflook, paprika en rode uien. Andere koks voegen verse kruiden, zout en peper toe aan hun recepten. Italiaanse rode saus wordt meestal bereid met olie, azijn, kippenbouillon en kruiden.

Nadat de pasta is gekookt, kan Italiaanse pasta worden voorverwarmd op een kookplaat.

De saus kan na het koken over de pasta worden gemengd. Gekookte pasta moet worden geserveerd met paneermeel of grote sneetjes volkorenbrood. Door deze paneermeelbereiding komen de smaken van de pasta goed tot hun recht en is ook de spijsvertering gemakkelijk. Vers gebakken pasta behoudt zijn vorm veel beter dan in de winkel gekochte pasta.

Veel Italiaanse pastarecepten bevatten tagliatelle, een kleine vispasta gemaakt met linguine en eiernoedels. Tagliatelle wordt vaak geserveerd met tomatensaus en wat groenten. Een ander soort pasta gemaakt met tagliatelle is tortellini, die is gemaakt met eiernoedels en boekweit. Soms wordt boekweit gebruikt in plaats van tarwe, waardoor het een andere textuur krijgt.

Met een beetje creativiteit is het mogelijk om een Italiaans pastagerecht te bedenken dat helemaal van jou is. Onthoud dat hoewel verse ingrediënten de beste zijn, gedroogde ingrediënten langer meegaan en veel goedkoper zijn. Een ander goed idee is om online Italiaans eten te kopen; er zijn veel kookboeken beschikbaar die je op weg helpen met je nieuwe Italiaanse eetavontuur. Misschien wilt u ook enkele authentieke Italiaanse ingrediënten kopen als u ze niet kunt vinden waar u woont. Vergeet ten slotte tijdens het bereiden van uw gerechten niet om alle verse kruiden en specerijen bij de hand te hebben, zodat u ze kunt gebruiken wanneer u maar wilt.

 

 

Neem een ​​kijkje op deze website: Novus Ventus International