Wegwerphandschoenen: waarom u ze nodig heeft en welke soorten beschikbaar zijn

Wegwerphandschoenen zijn een van de meest voorkomende accessoires die mensen gebruiken om hun handen te beschermen en infectie te voorkomen. Van eenvoudige plastic wegwerphandschoenen tot medische wegwerphandschoenen, ze worden veel gebruikt en zijn er in een grote verscheidenheid aan soorten, uitvoeringen en materialen. Met wegwerphandschoenen beschermt u uw handen tegen dingen die mogelijk schadelijk voor hen kunnen zijn. Sommige mensen maken echter gebruik van dergelijke producten zonder de juiste zorg en opslag te kennen. Dit kan zelfs behoorlijk schadelijk zijn voor hun huid en handen.

In dit artikel worden deze belangrijke overwegingen bij het winkelen kort beschreven om u te helpen bij het vinden van de juiste wegwerphandschoenen voor u.

De twee meest gebruikte materialen bij het maken van wegwerphandschoenen zijn latex en nitril. Latex is verkrijgbaar in zowel wit als kleur en is absoluut het duurdere materiaal, maar ook het meest comfortabel in gebruik. Nitril daarentegen is vrij goedkoop, maar is minder comfortabel dan latex vanwege de gevoeligheid voor chemicaliën.

Zoals eerder vermeld, zijn er veel verschillende soorten wegwerphandschoenen verkrijgbaar in winkels. Uw eerste stap zou moeten zijn om de verschillen tussen hen te begrijpen, zodat u degene kunt kiezen die het meest geschikt is voor uw behoeften. Er zijn bijvoorbeeld handschoenopties gemaakt van latex of nitril, maar die gemaakt van polyurethaanpoeder zijn volledig natuurlijk en hebben geen bijwerkingen. Vinylhandschoenen en gaashandschoenen zijn ook een veelvoorkomend type artikel dat in winkels wordt gekocht. Deze producten verschillen voornamelijk in de materialen die worden gebruikt om ze te maken, terwijl ze ook verschillende soorten handschoenopties hebben.

Als u eenmaal de verschillende soorten wegwerphandschoenen kent die op de markt verkrijgbaar zijn, zou het gemakkelijker zijn om te begrijpen hoe ze kunnen worden gebruikt.

Wegwerphandschoenen zijn handig als het gaat om het bereiden van voedsel, zoals het snijden van rauw vlees of het snijden van groenten om ze voor te bereiden op het koken of het opruimen van gemorste vloeistoffen. Met behulp van een paar wegwerphandschoenen van goede kwaliteit is het ook een fluitje van een cent om voedselbereidingstaken uit te voeren en rauw vlees of groenten te snijden. Als u thuis werkt en met etenswaren en ingrediënten moet omgaan, dan is het gebruik van wegwerphandschoenen de juiste keuze. Ze komen voor vrijwel alles van pas.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle wegwerphandschoenen gemaakt zijn voor alle soorten klussen. Eén type wegwerphandschoenen worden handschoenen voor licht gebruik genoemd, die gemaakt zijn om taken uit te voeren die normaal gesproken niet hoeven te worden gesneden, gepeld of afgezogen. U kunt dit type paar gebruiken voor lichte taken, zoals het mengen van chemicaliën in een autoclaaf of het mengen van sauzen op het voedsel. Ook zijn deze handschoenen ideaal voor het mengen van oliën met etenswaren.

Voor de meer gevoelige taken, zoals het snijden van rauw vlees of het bereiden van voedsel voor mensen, zijn nitrilhandschoenen het beste. Nitrilhandschoenen zijn gemaakt van een synthetisch polymeer waardoor ze sterk en duurzaam zijn. Het gebruik van dit soort wegwerphandschoenen is niet alleen veiliger voor uw handen, maar vermindert ook het risico op schadelijke chemicaliën en andere materialen. Deze materialen zijn meestal gemaakt van polyamorie of polyethyleen en zijn meestal verkrijgbaar in de vorm van wit, poeder of latex.

 

 

 

Klik om meer te lezen: cleanproduct.nl